Årets första bad
Årets första bad eller livets? vet inte riktigt, men vi har en granne som har en kanot som pojkarna skulle testa, vi lastade och begav oss till en närliggande sjö som heter romesjön. Vi kom dit och sjösatte kanoten, oj vad jag ville följa med, men jag fick snällt stanna vid sjökanten med matte i en löplina för säkerhets skull. Jag kände på vattnet med tassarna försiktigt, men det var väl inget att vänta på, jag dök i och tog mig en bit ut. Härligt var det, men jag bottnade inte efter en stund och då vände jag. När jag kom upp torkade matte av mig lite med Simon handduk och gottade mig lite i hennes famn. En rolig sak som matte och husse och de andra skrattade åt var att jag sprang runt och nosande och sökte i vassen, matte ropade men jag kom inte, jag hade ju fått upp ett spår på nåt gott, matte ropade igen och då kom jag och visade vad jag hittade, en kanelbulle!!
Soliga bad hälsningar
Lotus ;)


Livet på landet
Japp livet på landet är härligt, jag går i skogen med mamma och pappa, undersöker min omgivning, ligger i solen och göttar mig. Det finns en del grodor här som kommer fram på kvällarna, de är roliga att leka med och nosa på.
En kväll för några dagar sedan hade vi dörren öppen, jag låg i soffan och myste, då kände jag något spännande jag flög upp och sprang till dörren och skällde som bara den, det var ett tråkigt kompostgaller ivägen annars hade jag sprungit ut till älgen som stod där, men jag tror att matte och husse var glada för det. Älgen stod där en stund och tittade på oss sedan lommade den iväg. Hur går det med Tjabo då? Så där kan jag väl säga, han är ute nu på nätterna och är inne och sover i ett rum på dagarna. Vi kom ihop oss en dag, vi var samma rum och kollade in varandra, jag ville leka men inte Tjabo, han var vaksam och fräste ibland, helt plötsligt stack han iväg och jag efter, leka tänkte jag, katten for in i ett rum och jag efter, men jag är nog lite klumpigare än han så jag landade i en dörr som lossnade och trillade ner på motsatt sida vägg. Nån dag i framtiden kanske vi accepterar varandras existens, jag kan nog säga att det går bättre, när Tjabo går förbi sitter jag snällt stilla (matte och husse säger att jag ska), efter vankas det belöning, men det pirrar lite i benen.

Ha det götta alla!
Lotus


RSS 2.0